Vi som sätter upp GULD

På scen:

Linnea Andreassen

Mezzosopran

Linnea Andreassen är en svensk mezzosopran från Uppsala numera baserad i Stockholm. Hon är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm, Kungliga Musikhögskolan och Vadstena Folkhögskola.
Linnea debuterade 2015 på Kungliga Operan i Stockholm och har sedan dess arbetat med roller som t ex Nancy i Albert Herring av Britten, Sesto i La clemenza di Tito av Mozart, Rosina i Barberaren i Sevilla av Rossini, Anna i Die sieben Todsünden av Weill och Dinah i Trouble in Tahiti av Bernstein.
Linnea är en eftersökt solist inom såväl standardrepertoar som nyskriven opera och hon har flertalet uruppföranden i repertoaren.
Våren 2018 var Linnea den första att tilldelas Vännernas Operastipendium, ett stipendium instiftat av Drottningholmsteaterns vänner utdelat av H.M. Konung Carl XVI Gustaf.
Linnea representeras av den danska agenturen On Stage Artist Management.

https://www.linneaandreassen.se

Magdalena Meitzner

Slagverk

Magdalena Meitzner Magdalena Meitzner föddes i Tyskland och studerade slagverk och komposition på Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Stuttgart och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 

Hon har turnerat både som solist och med ensembler som Kroumata, Norrbotten NEO och Curious Chamber Players till festivaler i Kina, Peru, Ryssland, Finland och Europa och spelat på festivaler som Båstad Kammarmusik Festival, atereater (It), Ultraschall (Ger), transart (It), Sound of Stockholm (S), Vinterfest (S) och Ruhrtriennale (Ger). Magdalena har spelat in kammarmusik med artister som Barbara Hendricks och Theremin-spelaren Carolina Eyck. Som kompositör har hon arbetat med olika typer av crossover-projekt som involverar dans, tal och performance. Magdalena är även medgrundare i Hidden Mother, ett ensemble som experimenterar med scenisk musik och är välkänd på europeiska avantgardefestivaler. Hon har också spelat med de flesta Stockholm-baserade orkestrar som Royal Philharmonic Orchestra och Swedish Radio Symphony Orchestra. Hon har även arbetat i orkestrar som Dalasinfoniettan, Gävle Symfoniorkester och Blåsarsymfonikerna. Magdalena Meitzner är medlem i FST och Fylkingen och medlem i styrelsen för Samtida Musik och ISCM.

https://www.magdalena-meitzner.com

Anna Holter

Koreografi:

Anna Holter har jobbat som koreograf på större teatrar som Teatro alla Scala, Salzburger Festspiele, Deutsche Oper am Rhein, Oper Dortmund, Oper Bonn, Bayerische Staatsschauspiel München, Theater Konstanz och Teater St Gallen men även för mindre frilandsgrupper. Anna har jobbat tillsammans med Johannes Schmid i över 12 år, det har hunnit bli 16 teater, opera och film produktioner. Den senaste operauppsättningen "Vampyren" på Läckö Slott här i Sverige jobbade hon med både Johannes och Paul i det kreativa teamet. Anna bodde 18 år utomlands innan hon återvände till Stockholm. I München, som va hennes bas, ledde hon som konstnärlig ledare danskompaniet "Anna Holter + Company", för vilket hon skapade 12 dansstycken och turnerade internationellt (bla till Dansens Hus i Stockholm). Hennes stycke "Meeting with Oneself" blev utvald att representera Tyskland på dansfestivalen "Danse à Lille" i Frankrike. Som dansare har hon kunnat jobba på teatrar som Theater Basel, Tanzquartier Wien, Queen Elizabeth Hall London, Bunka Kaikan Opera Tokyo, Dansen Scene Köpenhamn, och på scener i München som Prinzregententheater, Schauburg - Theater der Jugend, Bayerische Staatsoper och Bayerische Staatsschauspiel samt med erkända internationella koreografer. Hon har undervisat dans och rörelseteknik för dans, teater och opera studenter samt är certifierad Iyengar Yoga lärare.

Mer information på: https://www.aholter.com

Teamet bakom:

Johannes Schmid

Regi

Johannes Schmid har gjort knappt 40 uppsättningar av pjäser och operor/ musikaler i Tyskland och Schweiz, t ex på Teatro della Scala i Milano ("Enleveringen ur Serajlen för barn"), Festspielhaus Baden-Baden (Rossini's "L'italiana" för barn), Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf ("Snödrottningen") och Oper Bonn ("Ronja Röverdotter"). Har 2018 haft premiär med med La Juive, en opera av Jacques Fromental Halevy, Südwestdeutsche Philharmonie/Konzilstadt Konstanz, Vampyren, en opera av Heinrich Marschner på Läckö Slott och Paranoid Park, dramatiserad av Johannes Schmid efter romanen av Blake Nelson, Malmö Stadsteater/unga teatern, premiär 22 November 2018. 

Har även gjort 3 långfilmer.

Mer Information på: https://www.johannesschmid.com 


Paul Garbers


Scenografi och Kostym

Paul Garbers gick scenografiutbildningen på Dramatiska Institutet i Stockholm och har jobbat på bl a Dramaten, Malmö Stadsteater, Östgötateatern, Riksteatern, Regionteatern Blekinge-Kronoberg mm, i Norge på Brageteatret, Rogaland teater, Teatret Vårt, på Theater Heidelberg i Tyskland och med tyska Costa Compagnie i USA. 

Han har även gjort en magister i regi och dramaturgi på Stockholms dramatiska högskola och gått en producent- och projektledarutbildning för scenkonst.

Mer information på: https://cargocollective.com/paulgarbers